Miten minusta tuli yrittäjä ja henkisen kasvun mentori

Mar 28, 2024

Ajattelin kertoa sinulle siitä, miten minusta tuli lyhytterapeutti ja energiahoitaja sekä siitä, miten työskentelen ihmisten auttajana. Minulta kystään tätä usein, joten avaan teille hiukan tarinaani.

 

Valmistuin ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi joulukuussa 2019 Lyhytterapiainstituutista. Pohjalla minulla on sairaanhoitajan sekä lähihoitajan tutkinnot. Valmistuin sairaanhoitajaksi 2015, jonka jälkeen olin töissä vanhusten palvelutalossa, palliatiivisella osastolla (saattohoito) sekä yksityisellä lääkäriasemalla. Hoitoalan mureneva tila ja työn fyysinen rankkuus alkoi nakertamaan omaa hyvinvointiani, joten aloin etsimään vaihtoehtoja. Taustalla minulla oli jo ennestään kaksi uupumiskokemusta, joten pieni pelko itsensä uuvuttamisesta kalvoi takaraivossa. Lisäksi tartuntatautilain päivitys soti arvojani vastaan: halusin säilyttää itsemääräämisoikeuteni.

 

Törmäsin netissä lyhytterapiaopintoihin ja pääsin aloittamaan opinnot syksyllä 2018. Innostuin valtavasti ratkaisukeskeisestä ajattelusta ja työskentelytavoista. Opinnot muuttivat omaakin ajattelua ja uskomuksia pois ongelmakeskeisyydestä. Opintojen puolivälissä huomasin olevani raskaana ja ehdin juuri valmistua ennen kolmannen lapsen syntymää. Täydellinen ajoitus ettenkö sanoisi!

 

Jo opintojen aikana aloin suunnitella omaa yritystoimintaa, jota kypsyttelin läpi äitiysloman. Vihdoin syksyllä 2020 äitiysloman lopulla, perustin Oivallusten Olohuoneen.

Yrittäjyyden alku oli hankalaa, sillä minulla ei ollut yhtään asiakaskuntaa, vaan aloitin käytännössä täysin nollasta. Vallitseva koronatilanne sekä hoitoalan ahdinko eivät kuitenkaan houkuttaneet takaisin hoitotyöhön, joten päätin tehdä kaikkeni, että onnistun yrittäjyydessä. Nyt muutama vuosi takaperin kun katson elämää taaksepäin, en voi kuin hämmästellä kuinka hurjan matkan olen tullut. Ensimmäiseen vuoteen yrittäjänä mahtui monen monta sisäistä ja ulkoista haastetta. Pahin oli kuitenkin oman isäni äkkikuolema toukokuussa -21, joka pysäytti maailmani hetkeksi aivan täysin. Se kesä meni melkoisessa sumussa ja toisaalta olin kiitollinen, ettei asiakaskunta ollut vielä tuossa vaiheessa kovin laaja: kalenterini oli sopivan väljä, jotta minulla jäi aikaa ja tilaa surutyöhön sekä erilaisten asioiden ja isän asunnon remontin hoitamiseen.

 

Kokemus oli silti hyvin arvokas, kuten kaikki kokemukset elämässä. Surussa ei ole mitään pelättävää, sen syvyyteen voi ainoastaan sukeltaa ja nousta hiljalleen pintaan. Uskon, että kokemus on tuonut minulle rutkasti syvyyttä työhöni. Todellinen itsemyötätunnon korkeakoulu!

Ymmärrän hyvin syvällisesti, mitkä asiat ovat elämässäni tärkeitä ja mihin kohdistaa huomio silloin, kun kriisi kohtaa. Ja sehän kohtaa joskus jokaisen. Kukaan meistä ei ole immuuni haasteille. Jokainen tarvitsee joskus psyykkistä apua ja tukea. Sellaista teräsihmistä en ole vielä tavannut, joka ei joskus murtuisi. On vain inhimillistä mennä hetkellisesti rikki ja palasiksi.

Kriiseissä on kuitenkin aina muutoksen siemen.. jotain uutta voi syntyä sisällä. Valo pääsee sisään. Elämä saattaa saada täysin uuden suunnan ja merkityksen. Itsellä isoin muutos oli sukeltaminen omaan todelliseen voimaan ja sydämen työhön. Aloin tuoda rohkeammin esille myös vaihtoehtoisia hoitoja, omassa tapauksessa intuitiivisia energiahoitoja. Hiljalleen oma polku alkoi avautumaan. Uskalsin pienissä erissä irroittautua pelosta ”mitä muut ajattelevat”.

 

Olen kulkenut pitkän tien omalla henkisen kasvun polulla. Sain jonkinlaisen “heräämisen” kokemuksen kesällä 2011, jolloin tulin laajemmin tietoiseksi omasta henkisestä ulottuvuudesta sekä henkimaailmasta. Löysin itselleni oman luottoparantajan, intuitiivisen energiahoitajan, joka on ollut apunani ja mentorina aina näihin päiviin asti. Henkinen polku on tuonut syvälliset selitykset omalle pahalle ololle ja sen avulla olen päässyt irti monista ydinpeloista. Tästä ymmärryksestä käsin olen halunnut lähteä auttajapolulle.

Tiedän, miten tärkeää on tulla nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi omana itsenään, kaikkine kipuineen, haavoineen ja uskomuksineen. Eheytyä syvältä sielusta asti ja löytää luottamus omaan itseen ja intuitioon. OIVALTAA asioita!!! Siinä vasta mittaamattoman arvokas sisäinen aarre! Sen arteen pariin autan asiakkaitani, askel kerrallaan: kohti oivalluksia!

 

Ihmisenä kasvun matka on toisinaan tuskallisen hidasta ja niin kuuluukin olla. “Kiiruhda hitaasti” on joku viisas sanonut. Vaikka olemmekin henkiolentoja kehossa, meidän on silti muistettava kunnioittaa herkkää ihmisyyttä.

Henkinen polku on poisoppimista vanhoista uskomuksista ja alitajunnan möröistä. Tärkeintä on aina pitää rakkaus mukana ja kasvattaa sitä. Kaikki muu seuraa perässä.

Rakkaus ja hyväksyntä omaa itseä kohtaan vie sinua kohti omaa voimaasi. Siihen minun työskentely tähtää: jotta sinä tuntisit itsesi, kykysi, taitosi, vahvuutesi ja arvosi paremmin!

 

Miten työskentelen?

Käytän ihan perinteisiä ratkaisukeskeisiä menetelmiä, mutta hyödynnän vahvasti myös omaa intuitiota asiakkaan hyväksi: annan tarvittaessa erilaisia ratkaisuehdotuksia ja näkökulmia. Hyödynnän tietoisuustaitoja erilaisten meditatiivisten sekä hengitysharjoitusten avulla: autan sinua pysähtymään itsesi äärelle! Myös tunnetaidot ovat keskiössä eli kätketyistä tunteista tietoiseksi tuleminen ja niiden kohtaaminen.

Energiahoidoissa taas liikutaan täysin intuitiivisessa maailmassa, syvältä puhdistuen ja eheytyen. Työskentelytapani on muovautunut vähitellen matkan varrella. Yhdistän kaikkea sitä tieto-taitoa, jota olen matkan varrella kerryttänyt. Menetelmiäkin tärkeämpää on silti luoda kiireetön ja aito kohtaaminen asiakkaan kanssa, aina! Haluan auttaa asiakkaitani voimaan paremmin ja parantamaan omaa elämänlaatua tavoilla, joka on heille sopiva ja hyväksi. Tällä tavoin maailma todellisuudessa muuttuu: sisältä ulos, jokaisen ihmisen sisäisestä matkasta kohti omaa voimaa.

 

Koen olevani etuoikeutettu, että saan tehdä tätä työtä ja nähdä aivan huikeaa inhimillistä ja henkistä kasvua asiakkaiden elämässä. En oikeastaan keksi mitään niin palkitsevaa kuin syvälliset ja oivalluttavat keskustelut ja kohtaamiset. Ne väreilevät sielussa asti!

Haluatko tietää lisää yksilövalmennuksestani?

TUTUSTU VALMENNUKSEEN TÄSTÄ

Liity sähköpostilistalleni ja saat kuulla lisää oivalluksistani!

Liittyessäsi saat ilmaisen lahjan: maksuttoman 11 minuutin pysähtymisharjoituksen stressinpoistoon.